Mexican wedding!!

On 13 juni 2011 by Ben

Dag mensen!

Een tijdje geleden sinds een nieuwe update. Er is weer een hoop gebeurt, met als hoogtepunt het fotograferen van een bruiloft in Mexico! Bennatuurlijk.nl goes international 🙂 Alhoewel het was mijn broer die ging trouwen, dus helemaal internationaal is het niet. Ik vond het wel een hele eer en tegelijkertijd ook heel spannend. Totaal andere omstandigheden, heel hard (fel) licht, andere taal, andere gebruiken etc etc etc. Maar eenmaal terug gekomen en de foto’s te hebben gezien kan ik terugkijken op een enorm fotogeniek stel en daarmee mooie plaatjes. Het harde licht heb ik weten te onderdrukken door toch de schaduw plekjes op te zoeken en de fotolocatie (een oude boerderij,… hoewel het leek wel een fort) optimaal te benutten.

Ik kon in principe geen voorbereiding hebben en dat was aan de ene kant spannend, maar aan de andere kant ook een uitdaging om te kijken hoe creatief ik ter plekke kon zijn. 😉 Ik had bij Pixto-F een D300s en en 24-70 gehuurd. Samen met mijn eigen SB-900 (flitser), 12-24/4, 50/1.8, en 150/2.8 kon ik goed uit de voeten, toch vond ik het jammer dat ik geen fisheye en 70-200 bij mij had, maar vanwege het budget en de grote reis wilde ik met minimale omstandigheden uit de voeten. Ik had mijn eigen D80 en een geleende SB-800 als backup en eventueel kon ik ter plekke nog een D90 lenen. Maar de D300s heeft het prima volgehouden. 🙂 Voor lange afstanden en een mooie scherpte diepte gebruik ik vaak mijn 150mm, maar hier merkte ik, vooral in het gebouw, dat ik soms tegen de muren aan geplakt zat omdat ik niet genoeg afstand kon nemen. In dit soort omstandigheden heb je echt een 70-200 nodig… (even sparen dan maar :s).

De bruiloft zelf was heel hectisch (was positief) met veel en snelle schakelingen, dus ik moest lekker alert blijven. De kerkdienst was ten opzichten van de middagshoot totaal het andere uiterste, daar was zowat geen licht en moest ik met hoge ISO waarden en een uitgebalanceerde invulflits aan de slag. Gelukkig heeft mijn nieuwe SB-900 zijn diensten goed kunnen verrichten.

Eenmaal in Nederland heb ik een aantal klusjes die ik nog moet afronden en ik werd gek van de langzame computer. Dus na lang wachten en wat sparen hebben we een nieuwe PC aangeschaft met het oog op de bewerking van de foto’s. Dit gaat nu letterlijk tienvoudig zo snel… Een intel Core I5 processor en 4Gb werkgeheugen doen letterlijk wonderen ten opzichte van mijn oude computer.

Inmiddels heb ik veel aanvragen gekregen voor bruiloften, maar helaas veel klusjes moeten afketsen… Erg jammer, maar met mijn nieuwe baan in het vooruitzicht en de tijd die ik aan Joël en Mieke wil besteden staat even op een wat hogere plek. Dus doordeweekse klussen worden het niet meer vanaf nu. Wie weet in de toekomst als ik ook wat flexibeler ben in het vrij nemen van mijn werk.

Bij deze een recent bewerkte foto van mijn nieuwe schoonzusje… en een filmpje van de bruiloft die velen van jullie vast wel op facebook hebben gezien.

 

 

4 Responses to “Mexican wedding!!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


4 + = acht